2018. szeptember 17., hétfő 16:38

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. szeptember 17., hétfő (OS) - Keresztény kéziratok megmentését támogatja a Miniszterelnökség a Közel-Keleten

    2017-2018 folyamán a Miniszterelnökség 90.000 euró összegű támogatást nyújtott azon iraki, 13-14. századi, elsősorban keresztény kéziratok digitalizálására vonatkozó projektre, amelyeket Michaeel Najeeb atya menekített ki a moszuli Apáink domonkos templom könyvtárából és a Karahkous község egyházi gyűjteményéből a 2014-ben kezdődő ostrom idején.

Az UNESCO kiemelt célja, hogy hozzájáruljon Moszul kiemelkedő örökségi helyszíneinek újjáépítéséhez, illetve a város kulturális életének és oktatási intézményeinek felélesztéséhez, amit támogatva 2017-ben elindította a "Revive the Spirit of Mosul" (Moszul szellemének felélesztése) kezdeményezést.
A kezdeményezés keretében 2018. szeptember 10-én a Szervezet párizsi székházában – az UNESCO főigazgatója és az iraki kormány társelnökletével – Moszul városának rehabilitációjával foglalkozó nemzetközi konferenciát szerveztek.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.