2018. szeptember 17., hétfő 16:39

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. szeptember 17., hétfő (OS) - Orbán Viktor saját hatalmáért önmagának is ellentmond

    Miközben Orbán Viktor a magyar kormány sikereiről beszél, a Fidesz illiberális politikája veszélybe sodorta Magyarország uniós tagságát. Ha a miniszterelnök továbbra sem hajlandó jobb belátásra térni, hazánk biztosan nem lesz Európa öt legélhetőbb országa között, mert addigra a Fidesz-kormány politikája miatt kizárnak minket az európai közösségből. A Liberálisok egyetlen kérdésben értenek egyet Orbán Viktorral: a fő kihívás a migráció megállítása lesz Magyarországon. De nem a bevándorlás, hanem a kivándorlás megállítása. Mert Magyarországra továbbra sem akar senki bevándorolni, de az európai értékeket semmisnek tekintő illiberalizmus elől mind többen menekülnek el itthonról.

Európában mára egyetértés alakult ki abban, hogy a menekültválságot meg kell állítani, és az EU közös határát meg kell védeni. Korábban Orbán Viktor is támogatta a közös határvédelem ötletét, most azonban csupán a magyar emberek félelmére akar rájátszani, amikor azt állítja: az Európai Unió összeesküdött hazánk ellen, és a Frontex megerősítésével az a célja, hogy a bevándorlók szabadon jöhessenek Magyarországra. Orbán Viktor a saját hatalmának fenntartása érdekében már attól sem riad vissza, hogy önmagának ellentmondjon. A Liberálisok arra kérik a Fideszt, hogy ne akadályozza a közös határvédelemről szóló törekvést! Arra kérjük Orbán Viktort, hogy tartsa tiszteletben az európai értékeket, és ne kormányozza hazánkat az unió szégyenpadjára!
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.