2018. szeptember 17., hétfő 16:55

A Cracovia Expressz Alapítvány közleménye
    Budapest, 2018. szeptember 17., hétfő (OS) - LENGYEL SZÍNHÁZAK ÉJSZAKÁJA. Kortárs lengyel darabok – filmvásznon és a színpadon. Szeptemberben a mai lengyel dráma kerül fókuszba a budapesti Katona József Színházban. Az utóbbi évtized érdekes új darabjaira kívánják felhívni a figyelmet a szervezők lengyel tévészínházi alkotások bemutatásával a Színházak Éjszakáján és annak másnapján. A  több, mint 65 éves múltra visszatekintő tévészínházi műfaj a lengyel színházi kultúra elválaszthatatlan részét képezi. A lengyel köztévében fő műsoridőben sugárzott, kiváló alkotók által létrehozott tévészínházi produkciók hétről-hétre több százezres nézettségnek örvendenek Lengyelországban.

    A Katona József Színház Sufnijában a héten hét új lengyel színdarab filmes adaptációját tekinthetik meg az érdeklők, magyar felirattal. A hét film mindegyike az utóbbi öt évben készült és egy-egy kortárs lengyel darabot dolgoz fel. Művészi értékük mellett az alkotások különlegessége, hogy többségük női alkotók tollából vagy rendezésében jött létre.
A vetítéseket lengyel felolvasószínházi est egészíti ki. A lengyel drámaírók legifjabb nemzedékébe tartozó Anna Wakulik 2012-ban írt, több nyelvre lefordított és Londonban is nagy sikerrel bemutatott Aratás című drámája egy apa, a fia és egy nő szerelmi háromszögét dolgozza fel. A darabot a Színházak Éjszakáján Rajkai Zoltán állítja színpadra a Katona József Színház Kamrájában, Rujder Vivien, Fekete Ernő és Dér Zsolt főszereplésével. Az est vendége Anna Wakulik drámaíró.
     Kiadó: Cracovia Expressz Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.