2018. szeptember 18., kedd 15:06

A Belügyminisztérium közleménye
    Budapest, 2018. szeptember 18., kedd (OS) - Tavaly októberi magyarországi látogatásáról tett közzé jelentést 2018. szeptember 18-án az Európa Tanács Kínzás és az embertelen vagy megalázó büntetések vagy bánásmód megelőzésére alakult bizottsága. Brüsszel újabb valótlan tartalmú jelentéssel támadja Magyarországot, azért hogy elvegye tőlünk a határvédelem jogát.

    Magyarország kormánya határozottan visszautasítja az Európa Tanács bizottsági jelentésében megfogalmazott állításokat. Ez a jelentés egy újabb hazug vádaskodás és nyomásgyakorlás Magyarországra. Azért támadják a magyar határvédelmet, mert el akarják azt venni hazánktól.

A magyar rendőrség az uniós és a magyar törvényeket teljes mértékben betartva, eredményesen védi az EU schengeni határát. Elfogadhatatlan, hogy a magyar rendőröket az illegális migránsok, és az őket törvénytelenségekre biztató civil szervezetek valótlan állításaira hivatkozva vádolják.

A bevándorláspárti erők kezdettől a határvédelem és a tranzitzónák megszüntetését várják el Magyarországtól, mert nem megállítani és ellenőrizni, hanem megszervezni akarják a migrációt. Magyarország kitart uniós kötelezettségei és Európa védelme mellett. Magyarország a schengeni rendelet szabályai és elvárásai szerint továbbra is megvédi az EU külső határát az illegális migrációtól és nem adja át a határvédelmet.

     Kiadó: Belügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.