2018. szeptember 19., szerda 18:07

A Kontúr Közhasznú Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. szeptember 19., szerda (OS) - Hagyományosan idén is nyár végén, immáron ötödik alkalommal szerveztük meg háromnapos programunkat a Hős utca 15. A és B épület közötti területen, 2018. augusztus 31. és szeptember 2. között. A kőbányai önkormányzat ezúttal nem nyújtott számunkra anyagi támogatást, így az összegyűlt magánadományokból, összesen több mint 163.000 Ft-ból és sok-sok segítséggel tudtuk sikeresen lebonyolítani alkotótáborunkat. A terepet a korábbi évekhez hasonlóan egy alapos szemétszedéssel készítettük elő, önkénteseink, Hős utcai gyerekek és felnőtteknek segítségével.

    Mivel a telepfelszámolás keretében erre külön összeg van elkülönítve, melyet az önkormányzat kezel, idén nem rendeltünk konténereket a szemét elszállítására, bízva abban, hogy az önkormányzat hamarosan újra gondoskodik a 3 hónap alatt összegyűlt jelentős mennyiségű hulladék (pl. bútordarabok) eltávolításáról. Az első napon kíváncsian vártuk, mit alkotnak a gyerekek egyszerű kartondobozokból. Készült fotóssarok, bunker, versenyautó és spontán bábszínház is alakult. Felállítottuk a trambulinunkat és felavattuk az ajándékba kapott új tollaskészleteinket is. A napot a Romano Glaszo együttesből ismert Lakatos György hangulatos, felnőtteket is megmozgató koncertje tette színesebbé. Szombaton, a kamaszlányok nagy örömére, a Wesley János Általános Iskola pedagógusainak közreműködésével "szépségszalont" alakítottunk ki, hajfonással, lakkozással, sminkeléssel, hennafestéssel, míg a kisebbek a méltán népszerű arcfestésre vártak türelmesen.
    
     Kiadó: Kontúr Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.