2018. szeptember 20., csütörtök 17:51

A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. szeptember 20., csütörtök (OS) - A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége kifejezetten támogatja a Magyar Kormány szándékát a külföldi filmek magyar nyelvű feliratozása ügyében. Ami a hallóknak az idegen-nyelv tanulást segíti elő, az a siket és nagyothalló mozilátogatók és tévénézők számára az akadálymentes hozzáférést biztosítja!

    A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) üdvözli a Nemzeti Fejlesztési Tanács külföldi filmek feliratozásának előtérbe helyezésére vonatkozó javaslatát, melyet Magyarország Kormánya is támogat, a magyar lakosság idegennyelv-tudásának javítása érdekében.

A SINOSZ fel kívánja hívni a döntéshozók figyelmét arra, hogy az idegennyelv-tudás szintjének emelését célzó elképzelés azon társadalmi csoportok számára is kedvező, akiknek a mostani média-, és mozi-szolgáltatások nem teszik lehetővé a magyar és nemzetközi mozgóképkultúra alkotásaihoz való hozzáférést.

A Szövetségünk által képviselt – a 2011 évi népszámlálás adatai szerint –közel 70 ezer magyar siket és nagyothalló személy ki van zárva a moziban történő filmnézés élményéből, hiszen a filmek nagy része szinkronizálva, magyar felirat nélkül kerülnek vetítésre.
     Kiadó: Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.