2018. szeptember 25., kedd 16:43

A Miniszterelnökség közleménye
    Budapest, 2018. szeptember 25., kedd (OS) -

    Minden alapot nélkülöző valótlanság, hogy Magyarország EU-s forrásokat veszíthet.  Az uniós támogatások elszámolása és térítése folyamatos, a következő hónapokban további jelentős összeg folyósítására számítunk Brüsszelből.  Az Európai Bizottsággal, ahogy eddig, most is folyamatosak az egyeztetések.
A közbeszerzésekre és az uniós fejlesztési források elosztására vonatkozó szabályozás Magyarországon a legszigorúbb, a felügyeletet tovább erősíti, hogy a közbeszerzések központi ellenőrzése külső erőforrás igénybevétele helyett a jövőben elsősorban belső erőforrásból, a Miniszterelnökség Közbeszerzési Felügyeletért Felelős Helyettes Államtitkárságának feladata lesz.
Minden idők legnagyobb korrupciós botránya a 4-es metróberuházás, az uniós pénzek harmadát (167 milliárd forintot) elcsalták, ellopták és a felelősség egyértelműen Gyurcsányt és a szocialistákat terheli. Az ügyben büntetőeljárás van folyamatban.

Miniszterelnökségi Sajtóiroda


     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.