2018. szeptember 25., kedd 17:45

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. szeptember 25., kedd (OS) - A Jobbiknak írásbeli bizonyítéka van arról, hogy Orbán Viktor hazudott

"Ki fizette, illetve miből tellett oroszországi utazására?" - ezt a kérdést még júliusban tettem fel írásban Orbán Viktor miniszterelnöknek az oroszországi futball világbajnokságra való látogatása kapcsán. Dömötör Csaba államtitkár válasza már akkor hihetetlen volt, hiszen azt állította, hogy az egész utazást – magánrepülő bérlésével, szállás és a jegy költségeivel együtt – a miniszterelnök saját maga fizette. A válasz azért is volt döbbenetes, mert Orbán Viktor vagyonnyilatkozata alapján csak 993 ezer forint megtakarítással rendelkezett, amiből lehetetlen kihozni egy ilyen luxus utazást.

A közelmúltban ismét használta ezt a magánrepülőt Orbán Viktor, az atlatszo.hu cikke szerint ezzel érkezett Budapestre a Videoton bulgáriai meccse után. A kérdés újra aktuálissá vált: miből fizette az utat a miniszterelnök? Havasi Bertalan valószínűleg nem egyeztetett Dömötör Csabával, így kerek-perec lenyilatkozta, hogy Orbán Viktor oligarchája, Garancsi István, a Mol-Vidi FC tulajdonosa állta.

Egyértelműen látszik, hogy Orbán Viktor a kiruccanásai során – más anyagi forrása nem lévén - vagy a magyar adófizetők pénzét költi számolatlanul, vagy az oligarchái utaztatják őt, megnyerhető közbeszerzésekért udvarolva a miniszterelnöknek. És mindez azért történik, hogy a miniszterelnök eljuthasson kedvenc csapatainak a mérkőzéseire.
     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója