2018. szeptember 25., kedd 17:58

A Miniszterelnökség közleménye
    Budapest, 2018. szeptember 25., kedd (OS) - Megbírságolta a fapadosokat a kormányhivatal

Megbírságolta Budapest Főváros Kormányhivatala a Ryanair és a Wizzair légitársaságokat a nyári poggyászkezeléssel, illetve utasfelvétellel kapcsolatos súlyos mulasztások miatt. A kormányhivatal megállapította, hogy a társaságok tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytattak, ezért mindkét vállalat esetében pénzbírságot szabott ki.
A kormányhivatal vizsgálata alapján egyértelművé vált, hogy a légitársaságok az említett esetekben nem tettek meg minden tőlük elvárhatót az utasok megfelelő tájékoztatása érdekében. Ezérta Ryanair légitársaságot súlyos mulasztása miatt 100 millió forint, a Wizz Air társaságot 25 millió forint megfizetésére kötelezzük.

A magyar emberek biztonsága a nyaralásuk, utazásuk alatt is kiemelten fontos, ezért mindent megteszünk védelmük érdekében. Valamennyi, Magyarországot érintő légitársaságnak be kell tartania a magyar jogszabályokat, és mindent el kell követniük azért, hogy az utasok megfelelő szolgáltatást kapjanak.

Elfogadhatatlannak tartjuk az utasok hátrányára elkövetett mulasztásokat, amelyek ellen a jövőben is határozottan és szigorúan fellépünk.

Tuzson Bence,
közszolgálatért felelős államtitkár