2018. szeptember 26., szerda 10:31

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. szeptember 26., szerda (OS) - Fejezze be a kormány az abortuszon áteső nők meghurcolását!

A fogamzásgátlás világnapján a Liberálisok azt várják a kormánytól, hogy biztosítsa a magyar nők reprodukciós jogainak szabad gyakorlását. A Fidesz-KDNP abortuszellenes politikája akkor volna hiteles, ha a nem kívánt terhességek megelőzéséért kész lenne tenni is a kabinet, és tantervbe iktatná a szexuális felvilágosítást, a fogamzásgátlási módszerek széles körének megismertetését az általános iskola nyolcadik osztályában. Ma tettek helyett álszentség és a nők lelki megnyomorítása zajlik.

Az abortuszok számának csökkentése kivételesen fontos társadalomszervezési feladat, ehhez azonban az oktatás és az egészségügy változása is szükséges, csakúgy, mint a közbeszédé. A fogamzásgátlás felelőssége ma kizárólag a nőket terheli. Ez a szemlélet férfiak millióit mentesíti a felelősség alól, miközben tovább csorbítja a nők reprodukciós jogainak gyakorlását.

Hazánkban az abortuszellenes szólamok ellenére ma kizárólag a művi úton történő terhességmegszakítást támogatja az állam. Nők milliói adják át saját kilátástalan helyzetüket a következő generációknak, mert sem a megfelelő szexuális felvilágosítás, sem a fogamzásgátlás rászorultsági alapon történő támogatása nem biztosított. A fogamzásgátlás világnapján a Liberálisok azt követelik a kormánytól, hogy fejezze be az abortusz mellett döntő nők társadalmi meghurcolását, és tegyen azért, hogy a nem kívánt terhességek valóban megelőzhetők legyenek!

Kiadó: Magyar Liberális Párt