2018. szeptember 27., csütörtök 12:07

A Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesülete közleménye
    Budapest, 2018. szeptember 27., csütörtök (OS) - Idén ünnepli 18. születésnapját egyesületünk, amely már az új prostitúciós törvény (1999. évi LXXV. törvény) kihirdetése után megkezdte működését. Bár a Belügyminisztérium illetékese 2000-ben azt mondta, lelkes érdeklődéssel várják az önkormányzatok javaslatait - az eltelt 18 év alatt csupán egyetlen (!) önkormányzat jelölt ki türelmi zónát. Javasoljuk többek között a védett övezet rendszer eltörlését, a lakásbérbeadás mint bűncselekmény megszüntetését, a csoportos munkavégzés legalizálását. További terveinkről és az elmúlt 18 évünk eredményeiről októberben tartunk ünnepséggel egybekötött sajtótájékoztatót.

    Vegyes tapasztalatokkal ünnepli születésnapját a Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesülete (SZEXE). Nemrégiben 3 év és 8 hónap letöltendő büntetést kapott az egyesület egy szexmunkás védence, amiért legális munkáját végezte: pénzt fogadott el egy kuncsaftjától. Az ügyfél családja, rokonuk döntését megkérdőjelezve, feljelentette a szexmunkást – a bíróság pedig elítélte őt. A szexmunkásokkal szembeni jogsértések, a kettős mérce alkalmazása tehát továbbra is mindennapi valóságunk része. Ugyanakkor sikereket is ünneplünk: jogsegély szolgálatunk megakadályozott egy megalapozatlan gyermekelvételt, egy másik esetben pedig távoltartási végzést harcolt ki egy szexmunkás számára, az őt zaklató egykori ügyfelével szemben.

A mérleg tehát vegyes. A 18 éve esedékes jogszabály-módosítások
     Kiadó: Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.