2018. szeptember 30., vasárnap 18:22

A Honvédelmi Minisztérium közleménye
    Budapest, 2018. szeptember 30., vasárnap (OS) - Ismét a honvédség segítségére volt szükség-vasárnap is riasztották a Magyar Honvédség légi kutató-mentő szolgálatát

        Az Országos Mentőszolgálat munkatársai értesítették a Magyar Honvédség légi kutató-mentő központját, mivel 2018. szeptember 30-án a déli órákban egy badacsonytomaji kilátónál egy személy megsérült.
     A terepviszonyok miatt a honvédség munkatársainak és speciális eszközeinek alkalmazása vált szükségessé a sérült gyors és sikeres mentéséhez.  
     A helyszínre - alig több mint 10 perc alatt - Pápa Bázisrepülőtérről érkezett a Magyar Honvédség légi kutató-mentő szolgálatának helikoptere és szakszemélyzete, akik egy csörlő és további alpintechnikai eszközök segítségével kiemelték a sérültet, majd további ellátásra a mentőszolgálat munkatársainak átadták. Ezt követően a helikopter visszatért a bázisra.

     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.