2018. október 1., hétfő 03:53

A Történelemoktatók Szakmai Egyesülete közleménye
    Budapest, 2018. október 1., hétfő (OS) - A Történelemoktatók Szakmai Egyesülete szeptember közepén kérdőíves felmérést indított, hogy megtudjuk, milyen mértékben támogatják vagy utasítják el a történelemtanárok az új NAT-javaslatban szereplő történelem tantervi szabályzás legfontosabb elemeit.

    A felmérést több, mint száz történelemtanár töltötte ki, ami komoly mintának tekinthető. Ebből kiderül, hogy a tanterv-javaslat által előirányzott változtatások többségével a kollégák egyetértenek. A kitöltők több mint 80 %-a értett legalább részben egyet azzal, hogy az egy évben megtanítandó tananyagot 20, illetve 30 témakörben maximálták. Ugyanakkor a válaszadók elsöprő többsége jobbnak látná, ha a hatékonyabb felkészülés okán csak 2020-ban vezetnék be az új tantervet, valamint sürgették, hogy mihamarább történjen meg az érettségi - mint kimeneti szabályzás - vizsgakövetelményeinek tantervhez való igazítása.

A felmérés részletes eredményei az egyesület honlapján (www.tortenelemoktatok.hu) érhetők el.
     Kiadó: Történelemoktatók Szakmai Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.