2018. október 2., kedd 14:39

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. október 2., kedd (OS) - Az ÁSZ-jelentés hazugságoktól és csúsztatásoktól hemzseg

    4. Míg az ÁSZ azt állítja, hogy a szervezet a közpénzek eredményes, hatékony és gazdaságos felhasználását segíti elő, a Magyar Liberális Párt hiába költötte el a lehető leghatékonyabban és leggazdaságosabban az állam által biztosított forrásokat, az ÁSZ mégis több milliós büntetést szabott ki a pártra. Ráadásul úgy, hogy semmiféle fellebbezési, jogorvoslati lehetőség és arra vonatkozó felvilágosítás sincs, hogy az intézmény milyen módszertannal számítja ki a piaci árakat, amelytől az ellenzéki pártok állítólag eltértek.
5. Az ÁSZ szerint az ellenőrzés és a szakmai szabályok megalkotása során a nemzetközi sztenderdeket tekinti irányadónak. A baj csak az, hogy nem a fejlett nyugat-európai mintát követik, ahogyan az egy uniós tagországban elvárható lenne, hanem az autokráciára épülő török és orosz gyakorlatot.

Mindezek alapján a Magyar Liberális Párt azt kéri a parlamenti képviselőktől, hogy ne szavazzák meg az intézmény tavalyi évi jelentését, vagy amennyiben elfogadják, az ÁSZ gondoskodjon arról, hogy az intézmény a továbbiakban tényleg a saját jelentésében foglaltak szerint működjön. A magyar állampolgár érdeke, hogy az ÁSZ végre valóban ellássa a jelentésben foglalt feladatait, és a kormánypárttól független szervezetként funkcionáljon. Jelenlegi működésével ugyanis csak még távolabb löki Magyarországot a nyugat-európai országoktól, ennek eredményeként pedig az Európai Unióból is kivezetheti hazánkat.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.