2018. október 2., kedd 16:48

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. október 2., kedd (OS) - Szanyi Tibor: A tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok elleni küzdelem a termelők és a fogyasztók érdeke is

    Az Európai Parlament évek óta lépéseket sürget a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok ellen. Az Európai képviselők már 2017-ben az uniós szabályozás szükségességét hangsúlyozták a téma kapcsán, a jövő mezőgazdaságát megreformálni kívánó, ún. Omnibus javaslatban is. Jó hír, hogy ezt az EP mellett jelentős számú tagállam agrárminisztere is támogatja, és hogy a jelenlegi strasbourgi plenáris héten az Európai Parlament illetékes Mezőgazdasági- és Vidékfejlesztési szakbizottsága (AGRI) is tárgyalta az Európai Bizottság tervezetét.

A tegnap elfogadott AGRI szakbizottsági jelentés a tőkésekkel szemben a termelőket támogatja, és megálljt követel a késletetett kifizetések- és utolsó pillanatban bejelentett törlések gyakorlatának. Még tovább menve, az írott – de egyszerű – szállítási szerződésnek is a jelenleginél nagyobb szerepet szán.
"A többség egyetért azzal, hogy az élelmiszerláncban fel kell számolni a tisztességtelen gyakorlatokat.

     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.