2018. október 2., kedd 17:13

A Miniszterelnökség közleménye
    Budapest, 2018. október 2., kedd (OS) - Még egy hétig lehet jelentkezni a Szász Pál tanulmányi ösztöndíjra

    Még egy hétig, október 10-e (szerda) 12 óráig lehet jelentkezni a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága által augusztusban meghirdetett Szász Pál tanulmányi ösztöndíjra, amelyet külhoni magyar jogászhallgatók nyerhetnek el.
A pályázat célja a külhoni magyarság jogi gyarapodásának elősegítése, a magyar gazdasági jogászképzés fejlesztése a külhoni magyar területeken: a Kárpát-medencében és a diaszpórában.
Az ösztöndíjra azok a magukat magyarnak valló, Magyarország területén lakóhellyel nem rendelkező diákok jelentkezhetnek, akik a Magyarországgal szomszédos országokban vagy a diaszpórában a 2018/2019-es tanévben magán vagy állami felsőoktatási intézményben alap- vagy mester szintű, illetve osztatlan jogászképzésben vesznek részt nappali tagozaton, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek, és legalább két sikeresen lezárt tanulmányi félévet igazolni tudnak.
Az idei évben 30 hallgató részesülhet ösztöndíjban: Erdélyből 11, Felvidékről 7, Vajdaságból 4, Kárpátaljáról 3, Horvátországból 1, Muravidékről 1, a diaszpórából pedig 3 diák kaphat támogatást tanulmányaihoz.
Az ösztöndíjat elnyerő hallgatók 12 hónapon keresztül összesen 600 ezer forint támogatásban részesülnek, a pályázat teljes kerete 18 millió forint. Az ösztöndíjas időszak alatt munkájukat az adott szakterületen elismert gyakorló ügyvéd, tutor segíti.
A pályázati felhívás elérhető a www.bgazrt.hu és a www.nemzetiregiszter.hu oldalakon.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.