2018. október 2., kedd 18:19

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. október 2., kedd (OS) - Ne akadályozza az Orbán-kormány Ukrajna NATO-csatlakozását!

    A Magyar Liberális Párt szerint súlyos felelőtlenség az Orbán-kormány részéről, hogy folyamatosan akadályozza Ukrajnát a NATO-csatlakozásban. Meggyőződésünk, hogy Magyarország és a kárpátaljai magyarság érdeke is a mielőbbi ukrán NATO-tagság. Egyetértünk az Orbán-kormánnyal abban, hogy az ukrán oktatási törvény hátrányos helyzetbe hozza a keleti szomszédunknál élő honfitársainkat, ugyanakkor sokkal nagyobb kockázatnak tartjuk azt, hogy Ukrajna a NATO támogatása nélkül Oroszország prédájává válik.

Az elmúlt időszakban több hír is napvilágot látott azzal kapcsolatban, hogy a kárpátaljai magyarság elleni támadások mögött nem ukrán nacionalisták, hanem Moszkva-barát szélsőjobboldali csoportok állnak. Az ország keleti határánál folyó, orosz szeparatistákkal vívott háborúban újabb és újabb, az ukrán hadsereg szolgálatában álló magyar katonák vesztik életüket. A magyar kisebbség egyértelmű érdeke az, hogy Ukrajna mielőbb csatlakozzon a NATO-hoz és az Európai Unióhoz.

Az Orbán-kormány a ukrán NATO-tagság blokkolásával azt kockáztatja, hogy Ukrajna végérvényesen az orosz érdekszférába kerül. Bízunk benne, hogy a Vlagyimir Putyinnal jó barátságot ápoló Fidesz-kabinet nem az orosz fél kérésére gátolja Kijev csatlakozását az Észak-atlanti Szerződés Szervezetéhez. Arra kérjük az Orbán-kormányt, tegyen meg mindent a kárpátaljai magyarok és Ukrajna integritásának védelmében. Támogassa az ország NATO és EU-csatlakozását!
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.