2018. október 3., szerda 09:10

Az Orpheus Országos Állatvédő és Természetbarát Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2018. október 3., szerda (OS) - Október 4. az Állatvédelmi Világnap

Az ember a Föld első számú csúcsragadozója, hiszen a mindennapi életben a hobbiállatok, a természetben élő állatok egy része és a gazdasági haszonállatok is az emberi cselekményektől függenek. Az állatvédők szemléletformáló programjaik révén segítik, hogy a helyzet elfogadhatóbb legyen. Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője szerint az ember első számú érdeke a gazdasági haszon és a jólét hajszolás, csak ezután következik pl. a gazdasági haszonállatok tartási színvonala vagy a házi kedvencek felelős tartása, a természet megóvása, a környezet védelme vagy akár a tudatos vásárlói kultúra előtérbe helyezése. Néhány apró lépéssel felelősségteljesebb környezetkezelők lehetünk, jobb állattartókká válhatunk, az Állatok Világnapján ezekre a fontos kérdésekre kerülhet nagyobb hangsúly.

Bővebben az Állatok Világnapja alkalmából készített szakmai anyag elérhető a www.zug.hu Állatbarát Web Kuckóban.

Felhasználható fotó:
www.zug.hu/__sajto/orpheus-allatvedo-01.jpg

Állatbarát Plakátpályázat 2018, ötszázezer forint összdíjazással!
Plakát:
www.zug.hu/_/allatbarat-plakat-palyazat-2018.pdf