2018. október 3., szerda 13:13

Az Országos Bírósági Hivatal közleménye
    Budapest, 2018. október 3., szerda (OS) - Megújította stratégiai partnerségi megállapodását az Országos Bírósági Hivatal (OBH) és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME). A közös munka folytatását rögzítő szerződést október 3-án írta alá dr. Handó Tünde, az OBH elnöke és Fülöp József, a MOME rektora. A keretmegállapodás lehetőséget nyújt a MOME oktatási és kutatási innovatív eredményeinek a gyakorlatban történő alkalmazására, a közszolgálat, ez esetben az igazságszolgáltatás fejlesztésében és korszerűsítésében.

Az OBH elnökének legfontosabb célkitűzése a bíróságokhoz való hozzáférés egyszerűsítése, az ügyfélbarát-szemlélet megerősítése. Az eddigi együttműködés eredménye egyebek mellett az új, egységes arculatú ügyfélközpontok megtervezése és a Bírósági iránytű című animációs filmsorozat első epizódjának megalkotása volt.

A MOME munkatársai a "service design" munkamódszerével elvégzett fél éves kutatómunka eredményeként készítették el azt az arculati kézikönyvet, mely alapul szolgált az ügyfélközpontok belső tereinek kialakításában és az ott nyújtott szolgáltatás folyamatának optimális megtervezésében. Az első ügyfélközpont tavasszal nyílt meg az Egri Törvényszéken. A másodikat október 3-án adják át Szigetszentmiklóson.

Az OBH 2016-os pályázatán a MOME hallgatói terveztek talárokat. Az együttműködés lehetőséget adott és a jövőben is lehetőséget ad majd oktatói, illetve hallgatói tervezési pályázatok kiírására.

A teljes hír itt elérhető:
     Kiadó: Országos Bírósági Hivatal