2018. október 3., szerda 14:20

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. október 3., szerda (OS) -

    Az Európai Parlament mai plenáris ülésén nagy többséggel (536 igen mellett, 87 nem ellenében, 41 tartózkodással) fogadta el a végleges ÁFA-rendszer keretrendszerében készült ÁFA-mértékekről szóló Szanyi-jelentést. A jelentés magyar vonatkozása is jelentős, hiszen többek közt egyértelmű üzenetet fogalmaz meg az Orbán-kormánynak azzal kapcsolatban, hogy a magyar embereket sarcoló 27 %-os ÁFA-kulcs az Európai Unió tagjaként elfogadhatatlan.

Miután már többször bebizonyosodott, hogy a magyar kormány súlyosan megsérti a jogállamiság keretrendszerét, mi több aktívan igyekszik azt le is bontani és ezért Orbánékat már többször szégyenpadra küldték a különböző nemzetközi szervezetek és az Unió is, a mai napon - a Fideszt is tagjai közt tudó Európai Néppárt (EPP) tagjainak többsége igen szavazatával - azt is felrótta az Európai Parlament a magyar kormánynak, hogy a leginkább a kevésbé tehetős honfitársainkat sújtó 27 %-os általános ÁFA-mérték elfogadhatatlan Európában. "Felháborító, hogy Orbán és társai még attól sem riadnak vissza, hogy a kormányzati és újdzsentri urizálásuk árát sok minden más mellett Európa-rekorder mértékű ÁFA keretében nyúlják le az emberektől. Mindezt ma az Európai Parlament is kimondta. Most a tagállami kormányokon a sor.

     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.