2018. október 3., szerda 15:57

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. október 3., szerda (OS) - Kásler Miklós bebizonyította, hogy alkalmatlan egészségügyi miniszternek

    Az egészségügy helyzete, amely kimutathatóan a magyar lakosság legsúlyosabb problémája, és amelynek állapota az elmúlt nyolc évben tovább romlott, az új Orbán-kormány alatt immár morálisan is a mélypontjához érkezett. Bár a mostani ciklus azt az előrelépést ígérte, hogy ha nincs is önálló tárcája az egészségügynek, legalább a sok mindent magába olvasztó minisztérium élére két szakembert, orvost állítottak, a miniszterről azonban rövid időn belül kiderült, hogy alkalmatlan egy egész rendszer megszervezésére, működtetésére.

Alig néhány hónap telt el a kormány megalakulása óta, máris belső ellentétek feszítik szét a tárcát, távozik az ugyancsak volt kórházigazgató államtitkár, éppen a miniszter vezetési alkalmatlansága miatt. Kásler rövid idő alatt bizonyította: sem emberileg, sem politikailag, de ami még súlyosabb, szakmailag sem alkalmas a tárca irányítására. A Liberálisok szerint önálló minisztérium létrehozásával és a több biztosítós modell kiépítésével elkerülhető lett volna, hogy a magyar egészségügy pár hónap alatt atomjaira kezdjen hullni. Bár Orbán Viktortól váratlan lenne, hogy belássa tévedését, a presztízsnél itt most sokkal többről van szó: a magyar emberek életéről. Itt volna az ideje, hogy a miniszterelnök egyszer végre belássa tévedését, és önálló minisztérium keretében, a több biztosítós modell bevezetésével és a megfelelő emberekre bízva a vezetést elindítsa az egészségügy rendbetételét!
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.