2018. október 4., csütörtök 08:06

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének közleménye
    Budapest, 2018. október 4., csütörtök (OS) - Munkavédelmi és munkaegészségügyi tréninget tartott a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége Miskolcon

    2018. szeptember 19-én a GINOP-5.3.4- 16-2016-00025 "NEMES A CÉL - Közös érdekünk a munkahelyi egészség és biztonság!" című projekt keretében térítésmentesen vettek részt fémfeldolgozási termékek gyártásához kapcsolódó ágazatban dolgozó cégvezetők és jogkört gyakorlók. A workshopon, melyen kifejezetten fémfeldolgozási ágazatspecifikus előadások hangzottak el, szó volt többek között a csapatmunka hatékonyságának növeléséről és a veszélyes anyagokkal kapcsolatos érintkezés szabályairól. A tréninget Vadnai Gábor, a MAGEOSZ főtitkára nyitotta meg, Vissi Ferenc pedig tájékoztatást adott a projekt elért és várható eredményeiről. A cégvezetők értesültek az ágazati munkahigiéniás körülmények biztosításáról és a munkahelyi egészségvédelmi feladatokkal kapcsolatos naprakész információkról.

Az oktatást tartották:
Vadnai Gábor a MAGEOSZ főtitkára
Vissi Ferenc MAGEOSZ szakértő
Dr. Dudás Katalin munkaügyi szakértő

A munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. Törvény alapján a munkáltatóknak "egy választási ciklusban, a képviselő megválasztását követően 1 éven belül legalább 16 órás képzésben, ezt követően évente legalább 8 óra továbbképzésben való részvétel lehetőségét kell biztosítani". Ez a kötelezettség minden 20 főt meghaladó alkalmazottal rendelkező munkáltatóra vonatkozik.

Az eseményről további információ kérhető a következő elérhetőségeken:
MGYOSZ
Köteles Dóra
mgyosz@plbm.hu

     Kiadó: Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.