2018. október 4., csütörtök 12:49

A Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2018. október 4., csütörtök (OS) - A Változó Világ Mozgalom (VVM) vallja: a civil világ az államnál közvetlenebbül képviseli a társadalmat, folyamatosan, nem választásról választásra.

    Azt is lehetne mondani, hogy a civil világ maga a társadalom, ezért történelmi küldetése van. Közben a civilek helyzete sanyarú. Ennek megváltoztatásához egy komplex programot kellene összeállítani közös munkával, utána pedig okosan dolgozni, harcolni sikeréért. A fojtogató filléres gondokon legalább négy ponton kellene segíteni.
- Az államnak ésszerű formában meg kellene térítenie a civil szervezetek áfa-költségeit.
- Az államnak – ingyenesen vagy jelképes összegért – biztosítania kellene elektronikus könyvelést a civilek számára.
- A MNB-nek köteleznie kellene a bankokat kifejezetten civil szervezetek ajánlott számlacsomagok kialakítására, így valós versenyhelyzetet teremtve.
- Az államnak köteleznie kellene az internet-szolgáltatókat kifejezetten civil szervezetek igényeire szabott szolgáltatási csomagok kialakítására, megint versenyhelyzetet teremtve.

Ezek az intézkedések nem igényelnének jelentős költségvetési forrásokat, de nagy segítséget jelentenének. A sort jóval jelentősebb intézkedésekkel kellene folytatni, a VVM már tett ilyen javaslatokat.

A közös munka érdekében a VVM létrehozta a Változó Civil Világ zárt csoportot a Facebookon, amely nyitva áll minden civil szervezet képviselői előtt, valóban szabad és független fórumként: www.facebook.com/groups/civilvilag/

A teljes szöveg: http://mmc-vvm.blogspot.hu/

     Kiadó: Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.