2018. október 4., csütörtök 13:22

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. október 4., csütörtök (OS) - DK: Azonnal mentsék fel a hulladékgazdálkodásért felelős vállalat vezetőjét!

    Hónapok óta szembeötlő a probléma a hulladékgazdálkodással-szemétszállítással kapcsolatban. Nem viszik el a lakossági hulladékot, és az utcai szemétgyűjtők ürítése is akadozik. Budapesten 10 kerületben problémák vannak a szelektív hulladékgyűjtéssel. Az NHKV 13 milliárd forinttal tartozik a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-nek.  

A Demokratikus Koalíció követeli, hogy a felelős miniszter azonnal mentse fel a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Vállalat vezetőjét! Készítsenek stratégiát, miként állítják helyre a szelektív gyűjtést és általában a hulladékgazdálkodást. Követeljük, hogy azonnal biztosítsanak forrásokat, hogy a társaság rendezhesse a tartozásait - különös tekintettel Budapest, illetve a többi önkormányzat-önkormányzati cég irányába. A miniszter továbbá nyilatkozzon, arról is, igaz-e a hír, miszerint az NHKV mérleget se hajlandóak aláírni a könyvvizsgálók. Valamint vizsgálják meg, milyen erőforrások kellenek ahhoz, hogy a Magyarország által vállalt újrahasznosítási célokat elérjük.

Oláh Lajos
országgyűlési képviselő
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.