2018. október 4., csütörtök 15:36

A Bátor Tábor Alapítvány közleménye
    Budapest, 2018. október 4., csütörtök (OS) - Bátrak maratonja. Közel 280 futó áll rajthoz a hétvégi 33. SPAR Budapest Maratonon®, hogy a kiszemelt távokat jótékonyan teljesítse. Ők azok az élménykülönítményes sportolók, akik a futásukat megelőzően adományokat gyűjtenek a Bátor Táborba érkező daganatos és krónikusan beteg gyerekek javára.

    Ők azok is, akik kiemelten hangos biztatást érdemelnek a lila szurkolóktól, akik ilyenkor már hagyományosan bukkannak fel a verseny több pontján, hogy erőt adjanak a megfáradt futóknak.
A sportolók idei, ambiciózus adománygyűjtési célja 13,7 millió forint, amiből közel 10 millió forint már összegyűlt. Az összeget az alapítvány őszi családi táborainak megvalósítására fordítja. Ebbe a tábortípusba olyan családok érkeznek, ahol 7 évnél fiatalabb súlyosan beteg gyermek nevelkedik.
A rengeteg egyéni induló és 8 céges csapat mellett a rajtvonalon ott lesznek a Honvéd vívóedzői, Somfai Krisztina, Várnai Vivien, Imre Géza és Somfai Péter, valamint Kormos Villő műugrónő is.
Maratont futni hatalmas teljesítmény, rengeteg dolog megy végbe egy ilyen hosszú táv alatt a testben és a lélekben. Idén az Élménykülönítmény egy különleges, ’maraton előtt-után’ portrépárral ajándékozza meg azon jótékony futóit, akik ezt a hosszú távot teljesítik. A fotókat Hermann Ildi fotográfus készíti a rajt előtt és a befutó után az Élménykülönítmény hétvégi bázisán, ahova a szervezet sátorral, webshoppal és érdekes programokkal települ ki.

     Kiadó: Bátor Tábor Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.