2018. október 5., péntek 10:42

A Magyar Innovációs Szövetség közleménye
    Budapest, 2018. október 5., péntek (OS) - Újra lehet pályázni az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyre

    A Magyar Innovációs Szövetség 2018. október 2-án 28. alkalommal hirdette meg középiskolások számára, az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt, az EMMI, az Innovációs és Technológiai Minisztérium és az M5 Csatorna közreműködésével, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával, az NKFI Alapból.

Birkner Zoltán, az NKFIH elnöke is köszöntötte a meghívottakat. Kiemelte, hogy a felsőoktatás a KFI rendszer kulcsa, és többek között beszélt az Új Nemzedék Kiválóság Programról is. Ezután Pakucs János a szervezőbizottság elnöke hivatalosan is bejelentette a versenyt.

Kreatív fiatalok pályázhatnak műszaki, természettudományi, környezetvédelmi, informatikai, matematikai területről bármilyen innovatív alkotással, találmánnyal, kutató vagy fejlesztő, ill. tudományos munka eredményével. A kidolgozandó vagy megoldandó feladat max. 2 oldalas vázlatát e-mailben kell eljuttatni 2018. november 28-án, 15 óráig beérkezően. (A verseny részletes felhívása a www.innovacio.hu portálon olvasható.)

Ivánka Gábor, zsűritag bemutatott négy fiatalt (Novák Blanka, Kákonyi Marcell, Molnár Áron, Laufer Tamás), akik rövid előadást is tartottak, mert a 2018. évben nemzetközi szinten is kiemelkedő eredményeket értek el. Végezetül, Bódis József, a Verseny fővédnöke, az EMMI oktatási államtitkára a jelenlévő fiataloknak konkrét tudományos kutatási területet mutatott be inspirációként.

     Kiadó: Magyar Innovációs Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.