2018. október 5., péntek 14:42

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. október 5., péntek (OS) - Orbán nem mondott igazat – gazdagok egyeteme lesz a Corvinus

    A Corvinus Egyetem kancellárja bejelentette, hogy a közgazdászképzésben meghatározó szerepet játszó egyetemen 2020-tól egyáltalán nem lesz ingyenes, állami finanszírozású hely, a Corvinus tehát kizárólag a gazdagok egyeteme lesz. Orbán Viktor napokkal ezelőtt a parlamentben a Corvinus Egyetem sorsáról feltett kérdésemre (http://bit.ly/2O90fKU) azt a választ adta, hogy megmaradnak a korábbi képzési formák.

A miniszterelnök ezek szerint vagy nem mondott igazat, vagy nem tudott a tervekről. Az előbbi morális, utóbbi kormányzásbeli problémákat vet fel. Az pedig egyenesen botrány, hogy szeptemberben még az egyetem vezetése is ezzel ellentétes közleményt fogalmazott meg, tehát néhány hete még fogalmuk sem volt a kormány terveiről.

"Fontos az, hogy Magyarországon minden tehetséges, de szegény sorba született gyerek eljuthasson az egyetemre" – 2010-ben még ezt mondta Orbán Viktor, hogy aztán alig több mint egy évvel később bevezesse a tandíjat a felsőoktatási helyek nagy részére, megfosztva ezzel a tehetséges, de szegény sorba született gyerek ezreit az egyetemi tanulás lehetőségétől.


     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.