2018. október 6., szombat 20:43

A Munkát, Kenyeret, Tisztességes Béreket Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. október 6., szombat (OS) - A tisztes munka koncepcióját a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet vezette be és kezdte el terjeszteni 1999-ben. Ez a legáltalánosabb értelmezés szerint olyan fejlődési pályát jelent a munka világában, amely ötvözi a versenyképességet és a társadalmi igazságosságot, azaz a gazdasági és szociális fejlődés kéz a kézben halad, így tudatosan elkerülhető az országokon belüli és országok közötti gazdasági és szociális egyenlőtlenségek további elmélyülése.

        Ha sikerül erre a fejlődési pályára térni, az egyének számára azt eredményezi majd, hogy biztonságos munkakörülmények között lesz lehetőségük tisztes jövedelmet biztosító, hasznos munkavégzésre, és a szociális védelmi rendszerek is megfelelő biztonságot nyújtanak. Az ilyen munka esélyt ad a személyes fejlődésre és a társadalmi beilleszkedésre, valamint arra, hogy részt vehessenek a rájuk vonatkozó döntések meghozatalában, továbbá arra, hogy kifejezhessék véleményüket, és szabadon szerveződhessenek érdekeik kifejezésére és megvédésére.Napi szinten látható, hogy Magyarország kormánya szembe megy ezzel a koncepcióval.
     A legtöbb ember számára a tisztes munka hiánya egyenlő a szegénységgel.
     A növekvő szegénységet és a dolgozói rétegek lecsúszását meg kell állítani.
     Meg kell állítani a magyar munkavállalók kizsákmányolását! A munkáltatók béremelésben gondolkozzanak, ne abban, hogy vendégmunkásokat hozzanak be az országba!
     Ez konzerválja azt a helyzetet, hogy félmillió magyar munkavállaló külföldön keresi a boldogulást.


     Kiadó: Munkát, Kenyeret, Tisztességes Béreket Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.