2018. október 7., vasárnap 11:48

Ujhelyi István EP-képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. október 7., vasárnap (OS) - Újabb százezreket rekesztett ki a Fidesz a magyar nemzetből

    Nem ismerek annál gusztustalanabb politikai kétszínűséget, mint amelyet a Fidesz mutat és amelyben minden nap csak egyre mélyebbre süllyed. Mérhetetlenül undorító, ahogyan önmagukat hamis módon nemzetinek vallják, miközben saját nemzettársaik ellen uszítanak. Hogyan is képesek a magyarság nemzeti egységéről papolni, miközben bárkit képesek kirekeszteni közös nemzetünkből? Volt már a történelemben példa hasonlóan álnemzeti, erőszakos politikai erőre; egyik sem hozott sem békét, sem fejlődést.
A Fidesz nem először beszél a második világháborús fajvédelem szlogenjeihez hasonló keretben, nem először vállalják fel, hogy nem akarnak "tőlünk különböző kulturális tulajdonságokkal és háttérrel rendelkező jelentős kisebbséget látni magunk között". Orbán Viktor miniszterelnök viszont a minap olyasmire vetemedett, amelyre magyar kormányfő korábban soha: sok százezer magyar embert rekesztett ki saját nemzetéből. A felújított Budai Vigadó átadásán elhangzott beszédében egész pontosan azt mondta, "az a magyar, akinek az unokája is magyar lesz". Ezzel többek között kitagadott a magyarság hősei közül például kilenc aradi vértanút; akikre épp tegnap emlékezett az egész ország.
    
     Kiadó: Ujhelyi István EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.