2018. október 7., vasárnap 16:48

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. október 7., vasárnap (OS) - DK: Az ukrán nyugdíjasok is kapnak nyugdijprémiumot a kormánytól?

    Orbán Viktor prémiumnak címkézve adja vissza a nyugdíjasoknak a tőlük ellopott pénz egy részét. Orbán újra becsapja a nyugdíjasokat, így a magyar emberek nyugdíjai jövőre reálértéken folyamatosan csökkenni fognak.

Bemutattuk már azt is, hogyan működik a Fidesz ukrán szavazatvásárlása: több ezer ukrán szerzett fiktív bejelentett lakcímet, hogy 300 ezer forintos nyugdíjat kapjanak.
A Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy Orbán Viktor idén is csökkenti a magyar nyugdíjak értékét, miközben nem hajlandó felmondani azt az egyezményt, ami miatt 300 ezres nyugdíjat kell kifizetni ukrán állampolgároknak. Ez nem csupán egy állampolgársági és választási csalás. Orbán Viktor a magyar nyugdíjasok zsebéből veszi ki a pénzt, hogy Magyarországon soha nem élő, nem dolgozó, nem adózó, sőt magyarul sem beszélő ukránok ezreinek fizessen 300 ezres nyugdíjakat.

Kíváncsiak vagyunk, hogy az ukrán nyugdíjasok is részesülnek-e a beígért nyugdíjprémiumból?

A DK nem hagyja, hogy a magyarok fizessék az ukránok nyugdíját! Írásbeli kérdéssel fordulunk a kormányhoz, és felszólítjuk a kormányt, hogy mondja fel az ukrán nyugdíjcsalást lehetővé tevő egyezményt!

Rónai Sándor
a DK szóvivője
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.