2018. október 8., hétfő 13:45

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. október 8., hétfő (OS) - A Liberálisok a kisebbségi ombudsman visszaállítását kezdeményezik

    A Magyar Liberális Párt a Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogok Országgyűlési Biztosának visszaállítását kezdeményezi – jelentette be Bősz Anett mai sajtótájékoztatóján. A Liberálisok országgyűlési képviselője a jogtudatosság hónapjának roma kisebbséggel foglalkozó témahetén levélben fordul Kövér László házelnökhöz, a frakcióvezetőkhöz, valamint a független képviselőkhöz, és arra kéri őket, hogy támogassák a kezdeményezést.

Bősz Anett elmondta: a Magyar Liberális Párt azért hirdette meg a jogtudatosság hónapját, mert a Sargentini-jelentés kapcsán beterjesztett kormánypárti határozati javaslat bebizonyította, hogy a kormánypártoknak eszükben sincs helyreállítani a jogállami normákat és a demokratikus intézményrendszert Magyarországon. A jelentés elfogadásával hazánk még távolabb kerülhet az Európai Uniótól, az európai értékektől, a jogállami normáktól és a jogegyenlőségtől – tette hozzá a Liberálisok ügyvivője.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.