2018. október 8., hétfő 13:46

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. október 8., hétfő (OS) - A Liberálisok a kisebbségi ombudsman visszaállítását kezdeményezik

    "Ma Magyarországon az élet számos területén éri naponta jogsérelem a roma honfitársainkat" – hívta fel a figyelmet Bősz Anett. "Ismertek a történetek, amikor roma fiatalok próbálnak bejutni szórakozóhelyekre, de hirtelen zártkörűvé nyilvánítják a rendezvényt. Számos példát találhatunk arra is, amikor a munkaadók kifejezetten deklarálják, hogy nem alkalmaznak roma munkatársakat, sok esetben az Egyenlő Bánásmód Hatóság próbatelefonja után derült ki, hogy egy roma álláskeresővel pusztán a származása volt a probléma" – magyarázta a Liberálisok képviselője. Hozzátette: 2012 óta, a kisebbségi ombudsman pozíciójának megszüntetése óta nincs olyan intézményrendszer, amely kiszűrné az ehhez hasonló jogegyenlőtlenségeket. Emiatt milliók élnek az országban úgy, hogy a munkapiacon, az egészségügyi- vagy az oktatási intézményekben jogsérelem éri őket.

A Liberálisok azért kezdeményezik a kisebbségi ombudsman pozíciójának visszaállítását, mert az egész magyar társadalom elemi érdeke, hogy kiszűrje a hátrányos helyzetben élő, kisebbségi társadalmi csoportokat érő mindennapos jogsértéseket – zárta tájékoztatóját Bősz Anett, aki végezetül arra buzdította mindazokat, akiket cigány származása miatt valaha jogsérelem ért, hogy írja meg a történetét, amit a Liberálisok eljuttatnak az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz.

A sajtótájékoztatót a Facebookon közvetítettük:
https://www.facebook.com/magyarliberalisok/videos/704505863237299/

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.