2018. október 8., hétfő 17:18

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. október 8., hétfő (OS) - A közgyűlésen Murai Lászlót, az ELTE hallgatóját választották meg a HÖOK elnökének, megbízatása 2019. január 1-én kezdődik és 2 évre szól. Murai László az ELTE BTK HÖK elnöki tisztségét, majd az ELTE EHÖK elnöki tisztségét töltötte be 2018. július 31-ig.

    Az október 6-án megválasztott elnök programismertetőjében elmondta, az ösztöndíjreform nem ért véget. A HÖOK és az EMMI közötti megállapodás eredményeként létrejövő 40%-os szociális ösztöndíj emelkedést követnie kell a teljesítményalapú ösztöndíjak emelése is.
Kiemelte: a Budapest Diákváros és a kollégiumfejlesztési stratégiában való részvétellel folyamatosan dolgozni kell azon, hogy a kollégiumi férőhelyek növekedjenek.
Elmondta, hogy a folyamatos és eredményes kommunikációért nagyobb figyelmet kíván szentelni a modern kommunikációs eszközök használatára, melyek a mai fiatalság mindennapjait átszövik.

A közgyűlés a HÖOK elnökhelyettesének Kovács Pétert (PTE) választotta meg.

Elnökség további tagjainak választotta a Közgyűlés:
- Jancsó András (PPKE)
- Hassmann Bálint (SZIE)
- Kiss Viktor (BGE)
- Kosztrihán Dávid (NKE)
- Kovács Eszter Csilla (DE)
- Kósa László (SE)
- Németh Gergő (SZE)
- Pekár Zoltán (BME)

A közgyűlésen beszámolt Kiss Edina, a HÖOK mentorprogram vezetője az elmúlt években elért sikerekről: a mentorprogram 3 évvel ezelőtt 162 mentorral és 1514 mentorált működött, idén már 319 mentor segíti 2586 rászorult hallgató első egyetemi évét.
    
     Kiadó: Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.