2018. október 9., kedd 12:27

A Bátor Tábor Alapítvány közleménye
    Budapest, 2018. október 9., kedd (OS) - A Bátor Tábor egy különleges hely, ahova daganatos és krónikus betegséggel élő gyerekek érkeznek, és kapnak új erőt az élethez, a gyógyuláshoz. Amíg a gyerekek élvezik a kalandokat, egészségügyi biztonságukról orvosok, nővérek, dietetikusok, gyógytornászok gondoskodnak a nap 24 órájában – láthatatlanul.

    2018-ban 5, egyenként 1 hetes nyári turnus várta a cukorbetegséggel, krónikus ízületi gyulladással, hemofíliával vagy IBD-vel kezelt, valamint májtranszplantált és gerincferdüléssel élő gyerekeket. Ezen a nyáron 11 féle izgalmas programmal varázsolta el a 4 országból érkező 479 táborozót 518 önkéntes. Az adrenalin szintet a tábor magaskötél- pályája növelte meg a leginkább, de bátorság kellet a média programon egy rádióműsor összeállításához és felmondásához is. Régi-új kedvenc a ’logikaland’, ami Budapest bármelyik szabaduló szobájával felvenné a versenyt. Idei nagy újdonság a Hősök útja, mely a legidősebb táborozóknak szólt. Célja, hogy a kamaszok a segítettből a segítő szerepébe bújhassanak, és készülhessenek a nagybetűs, önállóbb életre. Építettek sátortábort, szakszerűen tüzet raktak vagy sínbe tették az arra rászoruló társuk végtagját. Kalandozhattak éjszaka az izgalmas fényekkel megvilágított bátorkodó pályán is. Az alapítvány táborai ingyenesek a résztvevőknek, amihez nagyon sok jó szándékú magánember és cég adományára van szükségük. 2018-ban a LOT Polish Airlines is csatlakozott az ügyükhöz és segítette a gyerekek táborba utazását. Tekintsetek be a táborba > videó

     Kiadó: Bátor Tábor Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.