2018. október 9., kedd 18:20

A Miniszterelnökség közleménye
    Budapest, 2018. október 9., kedd (OS) - A magyarok érdeke egy erős Európa, amely a tagállamokat partnernek tekinti

    A szomszédság és a hosszú közös történelem okán Ausztriától több megértést és szolidaritást várunk, mint a Nyugat-európai és brüsszeli vezetőktől, akiknek többsége nem ismeri és nem érti Közép-Európát - mondta el Balog Zoltán miniszterelnöki biztos az osztrák köztelevízió (ORF) Mittag in Österreich című, az osztrák soros uniós elnökség alkalmából EU-tagállamokat bemutató, Magyarországról szóló portréműsorában.
Balog Zoltán kifejtette, hogy a Sargentini-jelentés nem csökkentette a magyarok európai elkötelezettségét, hiszen mindenki számára nyilvánvaló, hogy nem jogi és jogszerű eljárásról van szó, hanem egy politikai konfliktusról, mely Magyarországot akarja büntetni a migrációval szemben tanúsított ellenállása miatt.
A magyarok érdeke egy erős Európa, amely a tagállamokat partnernek tekinti, és a brüsszeli bizottság nem avatkozik olyan ügyekbe, amelyek a nemzeti szuverenitás körébe tartoznak.
"Bízunk benne, hogy hamarosan olyan új Európai Parlament és Bizottság alakul, amelyik majd kifejezi Európa polgárainak valóságos akaratát" - tette hozzá Balog Zoltán.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.