2018. október 10., szerda 16:14

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. október 10., szerda (OS) - Népszerű a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram

    Célunk, hogy a Stipendium Hungaricum program hozzájáruljon Magyarország nemzetközi együttműködéseinek kiszélesítéséhez gazdasági, kereskedelmi, kulturális és egyéb területeken. Meggyőződésünk, hogy a program, amelynek köszönhetően nagyszámú, tehetséges fiatal érkezik hazánkba, segíti az egész magyar felsőoktatás nemzetközi elismertségének, versenyképességének javítását – mondta az államtitkár.

A Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram 2013-ban történt bevezetése óta rendkívül dinamikusan fejlődött. A program a 2013/14-es tanévben 68 hallgatóval indult, a 2018/19-es tanévtől pedig már közel 9000 ösztöndíjas hallgató tanul valamely hazai felsőoktatási intézményben. Hazánk a 2017/2018. évi pályázati időszakban először hirdetett ösztöndíjat a Bangladesből, Kubából, Kuvaitból, Montenegróból, Szingapúrból, Szudánból, Tanzániából, Thaiföldről, valamint a Zöld-foki szigetekről érdeklődő hallgatók részére. A programhoz újonnan csatlakozott 9 ország mindösszesen 295 fiatalt küldhet Magyarországra.  

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.