2018. október 11., csütörtök 11:44

A Munka-kör Alapítvány a Hallássérültekért közleménye
    Budapest, 2018. október 11., csütörtök (OS) - A Munka-Kör Alapítvány a Hallássérültekért is részt vesz az Erasmus Napokon egy budapesti iskolában, mely Magyarország egyetlen, hallássérülteket is integráltan képző intézménye.

    A megváltozott munkaképességűek képzését és munkába állását segítő civil szervezet egy, a hallássérültek igényeire szabott, multiplatform oktatócsomagot készít az Erasmus+ program keretében, lengyel és görög nemzetközi partnereivel együttműködésben.
Az oktatócsomag tíz vendéglátóipari szakma anyagát fogja tartalmazni; ezek között szerepel például a pék, a kertész-medencetisztító, a séf, a cukrász, a barista, a karbantartó vagy a portás.
Az anyagok elérhetők lesznek magyar, angol, lengyel és görög nyelven, hangos, jelelt és feliratozott videó formátumokban, leírásokkal és tananyagokkal együtt. Mindez az egyes szakmák 8-12 kiemelkedő mozzanatának akadálymentesített megjelenítését, magyarázatát jelenti, amik végső soron egy online kéziszótár-applikációként is meg fognak jelenni.

A projekt szakmai-elméleti háttere szerint a hallássérülteknek speciális oktatási és képzési anyagokra van szükségük ahhoz, hogy boldoguljanak a munka világában; számukra jelentősen megkönnyíti az összetett információk befogadását azok mozgóképi vizualizálása, ill. a filmanyagok jelnyelvi szinkronnal való ellátása.

További részletekért kattintson ide:
http://munkakoralap.hu/2018/10/11/akadalymentesitett-tananyagok-erasmus-napok-forum-okt-12/

     Kiadó: Munka-kör Alapítvány a Hallássérültekért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.