2018. október 11., csütörtök 12:05

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. október 11., csütörtök (OS) - #Nekemelőbújhatsz - Liberálisok az Előbújás napján

    Minden ember életének kulcskérdése, hogy önazonossá és érett felnőtté tud-e válni, ezen keresztül pedig önmaga és környezete boldogságáért is tud-e tenni. A magyarországi meleg közösség tagjai számára közel sem olyan színesek és jókedvűek a hétköznapok, mint amilyen a Pride-felvonulás: az LMBTQIA-emberek 40 százalékát érte már munkahelyén hátrányos megkülönböztetés, sokat közülük éppen szexuális orientációjuk miatt nem kapnak meg egy munkát, vagy éppen veszítik el meglévő állásukat. Európában szinte egyedülálló módon, alaptörvényi szinten vitatja el a magyar állam e közösség egyenlő bánásmódhoz való jogát a családalapítás kérdésében.

Az egész társadalom érdeke, hogy felszámoljuk a melegséggel kapcsolatos tévhiteket, és elejét vegyük a melegeket érő előítéleteknek, hátrányos megkülönböztetésnek. Sokan azért kényszerülnek rejtőzködni, akár még a saját családjuk előtt is, mert sajnos okkal vélik, hogy előbújásuk esetén többen elfordulnak majd tőlük.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.