2018. október 11., csütörtök 12:29

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. október 11., csütörtök (OS) - Fiatal Numizmaták Tudományos Konferenciáját nyitotta meg Dr. Latorcai Csaba

    Az eseményre, amelyet a tárca 870 ezer forint összeggel támogatott, a hazai előadók mellett külföldről is érkeztek előadók, többek közt Ausztriából, Bulgáriából, Lengyelországból, Németországból, valamint Romániából, akik fiatal kutatókként számoltak be a tudományterületen végzett munkájuk eredményeiről.
Dr. Latorcai Csaba a konferencia jelentőségét méltatva kiemelte, hogy az esemény azért nagyon fontos, mert egyrészt tematikus megnyilatkozási felületet nyújt a pályájuk elején járó kutatóknak, elősegítik az ígéretes tehetségek szakmai fejlődését, másrészt pedig alkalmat teremtenek arra is, hogy a legújabb kutatási eredmények minél szélesebb körben ismertté és alkalmazottá válhassanak.
Az államtitkár örvendetesnek nevezte azt is, hogy nemcsak a numizmatikai tudományág képviselői, hanem egyre több laikus érdeklődését is felkelti történelmi érmeink, pénzeink és azok története, illetve a kapcsolódó tárlatok, kiállítások.
Jó példa erre az idei Múzeumok Éjszakája kulturális programsorozat is, amely a látogatók számát tekintve rekordot döntött: közel félmillióan látogatták múzeumainkat, levéltárainkat, kulturális intézményeinket nemcsak honfitársaink, hanem a külföldről hazánkba érkező turisták is.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.