2018. október 11., csütörtök 14:13

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. október 11., csütörtök (OS) - Szanyi Tibor: Okosfalvak Magyarországon is

    Magyarországon is bemutatásra került az "Okosfalvak koncepció". A Gödöllőn rendezett szakmai konferencián a program kezdeményezője, Szanyi Tibor EP-képviselő mellett több európai biztos, európai és magyar politikusok és mintegy másfél száz szakértő vett részt. A Magyar Tudományos Akadémia tagjai, valamint a hazai- és külföldi szakértők mellett még az Európai Bizottság alelnöke – és lehetséges jövendőbeli szocialista csúcsjelölt –, Maroš Šefčovič, is üzenetet intézett a hallgatósághoz, kiemelve a koncepció energetikai vonatkozásait. A konferencián természetesen az okosfalvak mellett szó esett a közös agrárpolitika jövőjéről, illetve az okosfalvak első kísérleti projektjének eredményeiről is.

A pontos definíció és eszköztár meghatározása folyamatban van, de egy munka-definíció már létezik: "az okos falvak olyan vidéki közösségek, amelyek okos megoldásokat fejlesztenek ki a helyi kihívások kezelésére. A meglévő helyi erősségekre és lehetőségekre építenek, hogy elindítsák területük fenntartható fejlődésének folyamatát. Részvételen alapuló megközelítésre alapoznak a gazdasági, társadalmi és környezeti feltételek javítására irányuló stratégiáik kidolgozásában és végrehajtásában, különösen az innováció előmozdításával és a digitális technológiák által kínált megoldások mozgósításával.

     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.