2018. október 11., csütörtök 15:09

A Fidesz-frakció közleménye
    Budapest, 2018. október 11., csütörtök (OS) - Ha a szocialistákon múlik, már betegellátás sem lenne Magyarországon – Reagálás Korózs Lajos (MSZP) nyilatkozatára

    Az a Korózs Lajos beszél, aki a szocialista kormány államtitkáraként személyesen is felelős abban, hogy az egészségügyet csaknem az összeomlás szélére juttatták. A baloldal 600 milliárd forintot vont ki az egészségügyből, kórházakat zárt be és hagyta őket leépülni, mert az egészségügyi ellátást is privatizálni akarták. Üzletet akartak csinálni a betegekből, bevezették volna a vizitdíjat és a kórházi napidíjat is.

Ha a szocialistákon múlik, már betegellátás sem lenne Magyarországon, miközben az állami vezetők egészségügyi ellátására a dupláját költötték a mostaninak. A Fidesz akadályozta meg a közegészségügy fizetőssé tételét és 2010 óta pótolja az egészségügytől elvett pénzeket, stabilizálta a kórházak pénzügyi működését, radikálisan csökkentette adósságiakat és a várólistákat. 1200 milliárdos fejlesztést hajtunk végre a vidéki és a fővárosi kórházakban, új orvosi eszközökkel szereljük fel az intézményeket és emeljük az orvosok, ápolók bérét is.  A szocialisták az sem szavazták meg, hogy jövőre 649 milliárd forinttal több legyen egészségügyre, mint az ő kormányzásuk alatt volt.

     Kiadó: Fidesz-frakció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.