2018. október 12., péntek 11:43

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. október 12., péntek (OS) - Kiderítettük: A magyarok több mint háromnegyede egyetért a Sargentini-jelentéssel

    A Magyar Liberális Párt közel egy hónapja, szeptember 13-án konzultációt kezdeményezett a Sargentini-jelentés legfontosabb állításaival kapcsolatban. A Liberálisok 40 kérdést tettek fel a konzultációt kitöltőknek, és több mint 1000 válasz érkezett be csak online. Bár a konzultációnk nem reprezentatív, az egyértelműen kiderült belőle, hogy a válaszadók döntő többsége elutasítja az Orbán-kormány politikáját, és legalább háromnegyede egyetért a Sargentini-jelentésben foglaltakkal. Ezt a következő számok bizonyítják:

1.      A kitöltők háromnegyede szerint a Fidesz jelentősen korlátozta az Alkotmánybíróság jogkörét.

2.      A válaszadók 80 százaléka szerint a 2018-as választáson az Orbán-kormány ellenséges és megfélemlítő kampánya nem hagyott teret a lényegi vitára és a közmédia híradásai egyértelműen a Fidesznek kedveztek.

3.      Szintén 80 százalék szerint jelentősen gyengült a jogállamiság ma Magyarországon.

4.      A megkérdezettek 90 százaléka szerint a képviselők vagyonnyilatkozatára vonatkozó szabályokat jelentősen szigorítani kellene, és 93 százalék szerint szankcionálni kellene a hibás vagyonnyilatkozatokat.

5.      A  válaszadók 85 százaléka szerint Tiborcz Istvánnak felelősséget kellene vállalnia az unió csalás elleni hivatala által felderített, korrupt lámpabeszerzési ügyekben.

6.      A válaszadók 80 százaléka szeretne Európai Ügyészséget.


     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.