2018. október 12., péntek 13:14

Az Állami Számvevőszék közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. október 12., péntek (OS) - Az Állami Számvevőszék tájékoztatása a hajléktalanellátó szervezeteket érintő ellenőrzésekről.

    Az Állami Számvevőszék ellenőrzéseivel biztosítja a közpénzeket használó szervezetek átláthatóságát és elszámoltathatóságát, ami közérdek. A számvevőszéki ellenőrzés nem "vegzálás", hanem az adófizető állampolgárok, valamint jelen esetben a szociális humánszolgáltató szervezetek által ellátottak alapvető érdeke, hiszen az ellenőrzések hozzájárulnak a közpénzek szabályos és eredményes felhasználásához. Az ÁSZ program szerinti ellenőrzései korábbi, már lezárt pénzügyi évekre vonatkoznak, az érintett szervezeteknek pedig biztosítaniuk kell az átláthatóságot és elszámoltathatóságot.

A Népszava a mai cikkében az ÁSZ tegnapi válaszából elhallgatta, hogy a köznevelési és szociális feladatokat ellátó – nem állami – intézményfenntartók részére közfeladataik ellátására évente jelentős összegű pénzügyi támogatást biztosítottak és biztosítanak a mindenkori költségvetési törvények. Továbbá ezek a szervezetek társadalmi szempontból fontos feladatokat látnak el. Az ÁSZ ellenőrzéseivel hozzájárul ahhoz, hogy a közfeladatok ellátásáért kapott közpénzeket a szociális ellátásban érintett szervezetek is átlátható, célszerű módon használják fel, valamint eredményes legyen a feladatellátásuk.
    
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.