2018. október 15., hétfő 17:15

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. október 15., hétfő (OS) - LMP: Online petíciót indítunk, hogy ne töröljék el az állami lakástakarék-pénztári támogatásokat -

    A lakástakarék eltörlésének drámai következményei lesznek: családok százezreit vágja el az otthonteremtéstől, lehetetlen helyzetbe hozza a társasházakat, lehetetlenné teszi, hogy korszerűsítsenek, felújítsanak. Ma nem szűkíteni, hanem bővíteni kéne a lakástámogatás módjait, olyan eszközöket kell támogatni, ami sok családnak ad eleget, nem pedig keveseknek sokat. Az LMP ismételten hangsúlyozza: Magyarországon lakhatási válság van. Minden olyan intézkedés, ami a felújítási és újotthon-teremtési forrásokat csökkenti, ezt a válságot növeli. Ráadásul a Fidesz minden alkalommal elutasítja az LMP bérlakásépítési és támogatási javaslatait is, amelyek szintén megfizethető otthont adnának az embereknek. Elutasították a lakásfelújítás ÁFÁ-jának csökkentését is.

Már korábban is felröppentek hírek a támogatás eltörléséről, ám azokat a kormány mindig – most már tudjuk, hazug módon – tagadta. Most pedig puccsszerűen mégis elveszik. A Fidesz most egymillió embertől vesz el, hogy keveseknek adhasson. A Fidesz a gazdagok pártja, egy szűk elit gazdasági érdekeit képviseli csak. Az LMP ezért online petíciót indít, amiben több százezer állampolgár velünk együtt fejezheti ki tiltakozását.

LMP sajtó


     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.