2018. október 15., hétfő 18:16

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2018. október 15., hétfő (OS) - A kormány ellopja a lakáskasszát is?

    A Párbeszéd elutasítja a lakástakarék-pénztárakról szóló, rendkívüli eljárással benyújtott, az állami támogatás megszüntetését célzó kormánypárti törvényjavaslat támogatását. Egyúttal a kormány képviselőinek fölteszi azt az igen egyszerű kérdést: árulják már el, éppen melyik oligarchának kívánnak kedvezni a hirtelen, érzéketlen és eszement módosítással?

A lakáskassza állami támogatásának leállításával a kormány 20 éves konszenzust rúgott fel az eddig sikertelen CSOK-program kedvéért. Ugyanakkor a CSOK – szemben a megtakarításra és állami támogatással járó lakáskasszával – csak egy szűk rétegnek kínál megoldást.

A Párbeszéd azt javasolja, ha a lakáskassza támogatása valóban megszűnik, a kormány a felszabaduló pénzt költse bérlakásépítésére. Számításaink szerint a teljes lakásállományon belül több százezer felújítandó lakás van. Ezek jelentős részében idősebb emberek élnek, számukra reális megoldási lehetőség volt az államilag támogatott lakáskassza. Vajon most mi lesz a romló állapotú lakásokban élő nyugdíjasokkal?

A Párbeszéd – a kormány koncepcióval szemben – az építkezés híve: programjában 100 ezer szociális bérlakást és 25 ezer kollégiumi férőhelyet építését javasolja.

Párbeszéd Magyarországért
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.