2018. október 16., kedd 13:54

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. október 16., kedd (OS) - A Fidesz önkényesen szüntette meg a lakástakarékok állami támogatását

    A Magyar Liberális Párt szerint elfogadhatatlan, hogy az Orbán-kormány egyik napról a másikra megszüntette a lakástakarék-pénztárak állami támogatását. A fideszes többség ezzel az egyik legnépszerűbb megtakarítási formát vette el a magyar emberektől mindenféle valódi, szakmailag megalapozott indoklás nélkül.

A lakástakarék-pénztári rendszer évente több mint 20 ezer ember lakhatási körülményeinek javítását tette lehetővé. Az 1997 óta folyamatosan elérhető program öngondoskodásra és pénzügyi tudatosságra ösztönzött. Egy jól működő, rendkívül népszerű megtakarítási formát tett tönkre egy pillanat alatt a Fidesz. A lakástakarék-pénztár rendszer kiváló lehetőséget kínált arra, hogy az emberek fel tudják újítani otthonukat, illetve megelőlegezzék otthonvásárlásukat.

A Fidesz mindenféle társadalmi egyeztetés nélkül, az állampolgárok akarata ellenére számolta fel a programot, amely minden hatodik magyar embernek segítséget nyújtott. A Liberálisok szerint a döntés és annak hirtelen végrehajtása azt igazolja, hogy a Fidesz nem törődik a magyarok véleményével és igényével.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.