2018. október 17., szerda 13:03

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. október 17., szerda (OS) - A lakástámogatások megszüntetésének legfőbb vesztesei a budapesti fiatalok

    A Magyar Liberális Párt szerint a lakáspénztárak állami támogatásának megszüntetése a Fidesz fiatalellenes politikájának legújabb állomása, ami legfőként a budapestieket sújtja, hiszen a fővárosban szabadultak el leginkább az ingatlanárak.

Az elmúlt évhez képest több mint 20 százalékkal nőtt a budapesti ingatlanok ára, tíz évre visszamenőleg van, ahol több mint kétszeres a drágulás. Egy 30 négyzetméteres garzon ára akár 30 millió forintot is kitehet ma Budapesten. Azok a fiatalok, akiket nem támogat a család, nincs komolyabb megtakarításuk, vagy milliós fizetésük, képtelenek saját ingatlant venni a fővárosban.  A fiatal felnőttek majdnem 45 százaléka 25-34 éves korukban is a szüleikkel kénytelen együtt élni, ez az arány pedig csak romlani fog, ha a Fidesz folytatja ezt a politikát.

Az országban nem volt még egy olyan népszerű megtakarítási program, mint az ltp, a lakosság közel 13 százalékának van ilyen szerződése. Az öngondoskodás, a megtakarítás egyik legjobb példája volt ez a rendszer, amit a Fidesz két nap alatt vert szét, több ezer budapesti családnak nehezítve meg a jövőjét.

A Liberálisok szerint elhibázott lakáspolitika, hogy csak a családosokat támogatja az állam. A gyermeket nem vállalók, gyermeküket egyedül nevelő szülők, és azok, akinek már felnőttek a gyermekeik, ugyanolyan értékes tagjai a társadalomnak, mint a CSOK-ra jogosultak. A kormány mégis őket bünteti ezzel az intézkedéssel.
    
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.