2018. október 17., szerda 23:25

A Magyar Kerékpárosklub közleménye
    Budapest, 2018. október 17., szerda (OS) - Együttműködési megállapodást kötött a Fővárosi Önkormányzat és a Kerékpárosklub. Mi szeretnénk lenni a kapcsolat a fővárosiak és a főváros között, hogy rajtunk keresztül juthassanak el a kerékpározók problémái az illetékesekhez, és fordítva – mondta Kürti Gábor.

A megállapodás aláírásán Tarlós István főpolgármester azt mondta, hogy olyan együttműködést szeretne elérni, amiből az egész város profitálhat. Olyan munkát kíván kialakítani, ami megnyugtatja az autósokat és felemeli a kerékpárosokat is.
A Kerékpárosklub célja a főváros 2030-ra tervezett 10%-os kerékpáros forgalmi részarányának elérése. Ehhez minden felújításnál kerékpározhatóbbá kellene tenni az utakat, és a kerékpárosbarát kerületközpontokat lenne szükséges létrehozni.
A Kerékpárosklub bizakodó, hogy két évvel a Tarlós Istvánnal folytatott viták után egy valóban hatékony együttműködéssel segítheti, hogy Budapest egy mindenki számára kerékpározható, élhető város legyen.
Hozzátette, hogy nemzetközi tapasztalatok megosztásával is segítenék a BKK, a Budapest Közút, a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága, az Autóklub és talán a BRFK-val is közösen folytatott munkát.
Az aláíráshoz gratulált Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos is. Azt mondta, hogy a kormány plusz hozzájárulásával a budapesti Eurovelo nyomvonalak is fejlődhetnek. A kerékpározó emberek 2 évvel tovább élnek az autózóknál ezért érdemes fejleszteni a biciklis közlekedést, emelte ki.
     Kiadó: Magyar Kerékpárosklub