2018. október 18., csütörtök 16:04

A Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány közleménye
    Budapest, 2018. október 18., csütörtök (OS) - Legyen családbarát minden oktatási intézmény!

A tanuláshoz, a diplomaszerzéshez való hozzáférés joga mindenkit egyaránt megillet, még azokat is, akik a képesítés megszerzése előtt vállalnak gyereket, vagy gyermek mellett kezdik meg tanulmányaikat. A Debreceni Egyetem e célból nyitott babaszobát, és más intézkedésekkel is segíti a fiatal családok tanulását, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem is kiemelt figyelmet fordít a munka, a tanulás és a család összeegyeztetésére.
A családbarát gyakorlatokat bevezető és fejlesztő egyetemekhez az Óbudai Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a győri Széchenyi István Egyetem is csatlakozik. E célból csütörtökön megállapodást írtak alá a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvánnyal. Így már öt családbarát egyetem működik hazánkban.
Az ünnepélyes aláírással egybekötött konferencián bemutatkoztak a Családbarát Kórházi Osztály idei díjazottjai, a Szent János Kórház, a berettyóújfalui Gróf Tisza István kórház, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórház, a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház, a mosonmagyaróvári Karolina Kórház és Rendelőintézet, valamint az Orosházi Kórház.
Magyarországon ma minden ötödik-hatodik párt érint termékenységi, humán reprodukciós probléma. Ezt a kérdést, valamint a sikeres fogantatás és örömteli várandósság folyamatát szakértők vitatták meg a szakértők a Magyar Tudományos Akadémián tartott konferencián.
A családbarát egyetemekről bővebben: http://www.haromkiralyfi.hu/csaladbarat-felsooktatas-munkacsoport
     Kiadó: Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány