2018. október 23., kedd 17:30

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. október 23., kedd (OS) - Fodor Gábor: 2018-ban meg kell védenünk azt, amiért ’56 hősei életüket áldozták

    A Magyar Liberális Párt a Rákoskeresztúri Új Köztemető 301-es parcellájánál emlékezett a 1956-os forradalomra. Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke arról beszélt, hogy miközben 2018-ban "szégyenkeznünk kell az Orbán-kormány politikája miatt", 1956-ban az egész világ hősként tekintett a szabadságért harcoló magyarokra. Ma egyedül az európai szélsőjobb tekint példaként a magyar kormányra – szögezte le. "A mérsékelt jobboldaliak, a baloldaliak, a zöldek és a liberálisok viszont joggal tartják egységesen elfogadhatatlannak és szégyenletesnek azt, ami ma Magyarországon történik."

Az 1956-os forradalom nélkül a rendszerváltás sem jöhetett volna létre – mondta Fodor. 1956-ban és ’88-’89-ben is ugyanazért küzdöttek és harcoltak a magyarok: egy szabad, demokratikus és európai Magyarországért – fűzte hozzá. Mi továbbra is hiszünk az emberi méltóságban, az európai integrációban, és a piacgazdaságban. És nem hiszünk az illiberális, gondoskodó államban – szögezte le.

Szerinte a liberális értékek sikerének bizonyítéka az, hogy a menekültek nem az illiberális államokat választják új otthonul. Nem Törökországba és Oroszországba mennének a menekültek, hanem a demokratikus, liberális nyugatra – hangsúlyozta. Az iszlám radikálisok pedig nem a kereszténység ellen, hanem a szabadságra, egyenjogúságra épülő, liberális értékeken alapuló nyugat ellen küzdenek.
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.